Vergelijk rijscholen

Op zoek naar een rijschool voor ? Vergelijk dan eerst rijscholen en bespaar op je kosten. Lees hier hoe je rijscholen kunt vergelijken in jouw regio.

Rijscholen vergelijken

U bent op zoek naar een rijschool voor ? Dan is het aan te raden om eerst rijscholen te vergelijken. Door rijscholen te vergelijken krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die een rijschool biedt. Ook zorg de vergelijking voor een beter inzicht in de die je kan verwachten.

Wil je direct rijscholen vergelijken voor bijvoorbeeld Theorielessen om kennis van de verkeersregels te verbeteren. of voor Begeleiding bij het afleggen van het praktijkexamen.? Ga dan naar de pagina aanvragen en krijg tot wel 4 vrijblijvende offertes om de rijscholen te vergelijken. Ook als je alleen een beeld wilt krijgen van de kosten van een rijschool kan je een aanvraag doen, het is namelijk geheel vrijblijvend dus je zit nergens aan vast!

Start rijscholen vergelijken

Vergelijk

De ene rijschool kan zomaar het dubbele tarief rekenen als de andere rijschool doet. Of dit komt omdat bepaalde diensten en kosten wel of niet zijn inbegrepen is niet altijd duidelijk. Daarom loont het om de te vergelijken aan hand van offertes/prijsopgaven. Met de prijsopgaven krijg je een duidelijk beeld wat de rijschool wel of niet berekent. Bekijk ook eens de pagina tarieven van rijschoolom alvast een idee te krijgen wat gangbare tarieven zijn voor rijscholen. Daar vindt u een overzicht van de diensten die een rijschool levert met een schatting van de kosten. Ook het uurtarief van de rijschool wordt uiteengezet, handig om deze informatie mee te nemen in je vergelijking.


Vergelijk keurmerken en brancheorganisaties van rijscholen

Rijscholen zijn veelal aangesloten bij een brancheorganisatie of hebben een keurmerk. Het doel van deze keurmerken en brancheorganisaties is om de kwaliteit te waarborgen van de rijschool en garanties te bieden. Kijk daarom bij jouw vergelijking van rijscholen altijd of deze is aangesloten bij een brancheorganisatie of keurmerk. Veelal zijn rijscholen aangesloten bij Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV), Stichting Certificering en Examens in de Motorvoertuigbranche (SCEM), Branchevereniging voor rijscholen (BOVAG), Vereniging Rijschool Belang (VRB) en Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA).


Referenties van rijscholen vergelijken

Wanneer je de offertes met prijsopgaven van rijscholen hebt ontvangen kan u, wanneer er een goed deal tussen zit, een keuze maken. Echter is het aan te raden om voordat je een keuze maakt, nog even wat referenties op te vragen bij de betreffende rijschool. Op die manier krijg je inzicht in de kunde en kwaliteit van de rijschool en kan je deze vergelijken. Veelal hebben rijscholen op hun websites referenties staan van hun klanten, anders kan je die altijd opvragen bij de betreffende rijschool. Met de refenties heb je nog meer informatie op een goede vergelijking te kunnen maken.